Om oss

Jeg – Dorothy Mazlum – vokste opp i Sveits. Friluftsliv er jeg veldig glad i, og trives med fjellet og forskjellige aktiviteter der. For meg er ikke det ekstreme fjellivet det som tiltrekker mest, jeg er mer opptatt av mangfoldet og mulighetene for alle. Fra de med forskjellige funksjonshemninger, via de med lite praktisk erfaring med daglig aktivitet og bevegelse, til alle de som bare elsker fjellet og friluft. Frihetsfølelsen og romsligheten – i dobbelt betydning – som du finner i fjellet i Norge inspirerer meg og gir meg overskudd og mange gleder. Jeg håper å være med på å gi flere mennesker en god opplevelse av hva fjellet og fjellivet kan by på.

Jeg – Jørn Brynstad – har bakgrunn som fysioterapeut, og med et langt liv i fjellet. Trives med den norske dugnadstradisjonen. Det er egentlig helt utrolig hvor mange i Norge som med glede gjør ting sammen med andre uten at det nødvendigvis er økonomisk betinget – altså dugnad! I min vennekrets har vi alltid dyrket dugnadslivet. Det er en trivelig måte å få gjort ting på, og det gir samtidig veldig mye tilbake i form av sosialt fellesskap og glede.
I dag har jeg fått muligheter til å være ekstra mye i fjellet, blant annet via turledelse for DNT (Den Norske Turistforening). DNT har en stor og fantastisk dugnadsgjeng av frivillige fra helt nord til helt sør i Norge. Fantastiske dugnadsfolk som gjør alle mulige jobber fra merking av stier via vedlikehold på hytter, vakter på arrangement som «Opptur» og «Kom deg ut-dagen» og mye, mye mer. Turledere tar turlederutdanning og jobber som turledere i byenes nærområder og i fjellet. Det er mitt felt. I tillegg er jeg heldig og får være med i utdanningen av nye turledere. Det er også en inspirerende jobb, og det holder deg oppdatert på sikkerhetstenking, førstehjelp, kart og kompass, turledelse og miljøbevissthet.

Turistsesongene i fjellet er ganske korte. Utenom sesongene ønsker vi å gi fjellglade mennesker muligheter for annerledes opplevelser gjennom våre private turer. BLI MED PÅ TUR DU OGSÅ!